Velký návrat remosky! K čemu všemu ji využijete?

Dnešní mládež už možná ani neví, co vlastně remoska vůbec je. Já si však moc dobře pamatuji, jak ji babička používala snad ke všemu. Vždy se z ní linula úžasná vůně, ať už šťavnatého pečeného kuřete, tak sladkých buchet či koláčů. Na tohoto multifunkčního pomocníka nedala dopustit a remosku často využívá již dodnes. Remosky za tu dobu prošly redesignem, i technickým vylepšením, a zažívají velký návrat.

Proč je remoska oblíbená?

Možná můžete mít pocit, že v dnešní době, kdy je na trhu tolik chytrých kuchyňských spotřebičů, je remoska docela přežitkem. Tak tomu ale vůbec není. Remosky jsou v českých domácnostech stále oblíbené pro svoji různorodou přípravu jídel. Připravíte v ní drůbež, ryby a všechny druhy masa, stejně tak zeleninu, pizzu, i sladké moučníky, koláče, dorty a další. V jednom „hrnci“ tak můžete uvařit téměř všechna jídla. Další předností je snadná manipulace, údržba a dlouhá životnost. Nespornou výhodou je úspora místa i energie. Remoska výrazně šetří vaši peněženku. Dokáže uspořit oproti jiným spotřebičům až polovinu el. energie. Obrazně řečeno, vytvoříte v ní hodně muziky za pár korun. Nepřilnavý povrch z teflonu je zárukou, že pokrmy budou připravovány s ohledem na zdravotní nezávadnost, a také zdravou výživu, protože v ni lze péct o vařit bez kapky tuku, aniž by se cokoli připálilo. Nezabere moc místa, můžete ji snadno uskladnit i přenést, kamkoli potřebujete, třeba na chatu, na dovolenou apod.

Co remoska umí?

Tento kouzelný hrnec toho zvládá opravdu mnoho. Pokud máte malou kuchyni a trápí vás omezený prostor, pak je remoska ideálním kuchyňským spotřebičem. Nicméně jej využijí všechny hospodyňky, i ty nepříliš zdatné. V remosce připravíte snídaně, obědy, večeře i sladké ke kávě. V remosce můžete péct, zapékat, dusit, smažit, grilovat, připravovat toasty, rozpékat pečivo, ohřívat a rozmražovat. A nebudete potřebovat ani sporák, vařič či troubu.

Dva typy remosek

Remoska je k dostání ve dvou typech. Typ ORIGINAL stojí zhruba od 2300 Kč do 3300 Kč (2 289 Kč v e-shopu levneelektro.cz). Má příkon 500 W a využitelný obsah 2 litry, což je na 2 až 3 porce. Průměr mísy je 24 cm a celkově remoska váží 1,94 kg.

Typ GRAND je o něco dražší, cena se pohybuje přibližně od 2400 Kč do 3400 Kč ( za 2 444 Kč je v nabídce e-shopu levneelektro.cz). Příkon má tento typ vyšší, a to 650 W. Rovněž využitelný obsah činí 4 litry, což je na 4 a více porcí. Proto je tato remoska vhodnější pro rodinu s více členy. Průměr mísy je 32 cm a celková váha 2,84 kg.

Remoska R 1202 Grand Teflon

Českou remosku si pochvalují i v zahraničí, zejména v Anglii. Ti oceňují její kvalitu a praktičnost produktu, který se navíc snadno obsluhuje a udržuje. A ještě jedna věc na závěr. České i zahraniční hospodyňky tvrdí, že chuť upečeného kuřete z remosky nemá konkurenci.

Pokud vás zajímá, kdo remosku vymyslel a něco o její historii, pak si přečtěte článek na http://cs.wikipedia.org/wiki/Remoska.

Květen 24th, 2013 redaktor: